myPOS блог Успешни Истории

Искане за плащане – по-добрият начин за приемане на дистанционни плащания за Вашия бизнес

Дистанционното приемане на авансови плащания по най-сигурния и ефективен начин е основна цел за собствениците на имоти в хотелиерския бизнес. Непрекъснато увеличаващият се брой хора, които планират собствените си пътувания и правят резервации предимно онлайн, означава непрекъснато увеличаваща се нужда от канали за плащания и услуги, които да осигуряват удобство и за двете страни по време на този процес.

City Pads London е такъв доставчик на хотелиерски услуги. Фирмата приема плащания за многобройните апартаменти, които обслужва в сърцето на Лондон, чрез myPOS Искане за плащане. Тази услуга позволява да се изиска плащане от произволен клиент, намиращ се на произволно място в света и се използва от фирми, занимаващи се с плащания, като например PayPal, Stripe и други. Искане за плащане представлява уеб линк с предварително зададена сума, който търговецът изпраща на клиентa си по имейл, SMS или дори по чат програма. След като клиентът натисне или щракне с компютърна мишка по линка, той бива пренасочен към защитена уеб страница за плащания, където той може да въведе номера на кредитната или дебитната си карта и да завърши платежния процес.

Искане за плащане е по-модерна разновидност на класическите преавторизации или МОТО плащания, които обикновено се използват от хотелиерския бизнес, за да приемат безкартови плащания.

Този вид плащане подхожда много добре на бизнес модела на City Pads, където резервациите за повечето апартаменти се получават от разстояние. При успешно плащане клиентът получава код, който се използва за получаване на достъп до апартамента. Кодът е валиден само за срока на престоя и не може да бъде използван преди или след това. Плащанията за ползването на апартаментите никога не се правят в тях и наемодателят и наемателите никога не се срещат лично. В допълнение на това City Pads използват платежни терминали на myPOS в офиса им в центъра на Лондон в случаи, при които даден клиент дойде лично, за да направи плащане.

Какво накара City Pads да избере myPOS за доставчик на тази услуга?

  • Липсата на месечни или годишни такси. myPOS работи с модела „плащаш, когато използваш“, който е много подходящ за сезонни бизнеси и хора, занимаващи се с временна работа, тъй като те заплащат малка такса, само когато получават плащане чрез ПОС терминал или онлайн услуга.
  • Безплатна myPOS сметка с безплатна myPOS бизнес VISA карта. Безплатната сметка гарантира незабавен достъп до средствата на търговеца, който може да изпраща и получава парични преводи до и от всяка една точка по света, както и да тегли пари в брой с картата
  • Незабавно получаване на платените средства в myPOS сметката на търговеца. Това важи за всички платежни канали – ПОС терминал, онлайн и мобилни устройства.
  • Възможност за използване на Искане за плащане без нужда от собствен уеб сайт или онлайн магазин. Функцията Искане за плащане е напълно подходяща за всеки с или без онлайн присъствие, тъй като той може да изпраща линка за плащане по имейл или SMS през неговия профил в
  • Достъп до допълнителни безплатни услуги като GiftCards, Мобилно презареждане, Виртуален терминал и други. Тези услуги се намират в myPOS профилите на търговците и са безплатни за всички myPOS търговци. Те са чудесен инструмент за генериране на допълнителни приходи и привличане на повече клиенти.

Цитат от Майкъл О‘Брайън, изпълнителен директор на City Pads London:

„Предлагането на разнообразни възможности за плащане е от решаващо значение за нашия бизнес, тъй като повечето клиенти са запознати с модерните технологии и търсят най-удобните начини за резервиране и заплащане. myPOS ни даде възможността да приемаме физически и дистанционни плащания без абонаментни такси и обвързващи договори. В допълнение на това получихме и достъп до безплатни банкови и други услуги.“

Подобни статии

2-3