myPOS blog Από Χόμπι Σε Επιχείρηση

Endless Blue Cruises: Από το πάθος για τη θάλασσα στις επιχειρήσεις

Στην καρδιά της Ελλάδας ξετυλίγεται η μαγευτική αφήγηση μιας ιστορίας πάθους, επιμονής και εκπλήρωσης ονείρων. Πρόκειται για το μοναδικό ταξίδι της Endless Blue Cruises, μιας επιχείρησης κρουαζιέρων, η οποία αναδύθηκε από την ίδια τη θάλασσα.

Η παιδική ηλικία δίπλα στη θάλασσα μεταμορφώθηκε σε επιχειρηματική ιδέα

Το παραμύθι μας αρχίζει με μια ψυχή η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, τον Γιώργο Αλεξανδρή. Είχε βαθιά ριζωμένη αγάπη για τη θάλασσα, η οποία γαλουχήθηκε κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων που περνούσε δίπλα στη θάλασσα ως παιδί. Περίμενε με ανυπομονησία εκείνες τις στιγμές για να ψαρέψει με την οικογένειά του. Ωστόσο, πέρα από τα Σαββατοκύριακα και τις καλοκαιρινές διακοπές, το όνειρό του καθώς μεγάλωνε ήταν η καθημερινή επαφή με τη θάλασσα.

Καθώς περνούσε ο καιρός, αυτή η λαχτάρα για τη θάλασσα και οι αγαπημένες αναμνήσεις των ημερών που περνούσε ψαρεύοντας παρέμεναν έντονες μέσα στην ψυχή του Γιώργου. Χρειάστηκε να κάνει τη δική του οικογένεια για να ριζωθεί για τα καλά στο μυαλό του μια τολμηρή απόφαση. Μια απόφαση που θα άλλαζε την πορεία της ζωής του. Το καταφύγιο που είχε επιλέξει η οικογένεια ήταν η Ρόδος, ένα μέρος όπου οι ανέσεις της καθημερινής ζωής συνυπάρχουν με τη διαχρονική γοητεία της Μεσογείου.

Η απόφαση για μετεγκατάσταση ελήφθη εν μία νυκτί και έτσι το επόμενο πρωί βρίσκονταν στο νησί. Ακολούθησε ένα ταξίδι που μετέτρεψε ένα αγαπημένο χόμπι σε ένα πραγματικό επάγγελμα.

Οι καρποί της επιμονής και της αφοσίωσης

Μια από τις προκλήσεις των επιχειρήσεων υπηρεσιών yachting είναι η απόκτηση όλων των απαραίτητων εγγράφων και αδειών, ώστε να λειτουργούν νόμιμα. Η πολυπλοκότητα της διαδικασίας αυτής προκύπτει από την ανάγκη για εξειδικευμένες δεξιότητες και επακριβή κατανόηση των τοπικών κανονισμών, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρες. Ο Γιώργος ολοκλήρωσε μια σχολή διάσωσης και πυρόσβεσης, απέκτησε πιστοποιήσεις για όλους τους τύπους σκαφών, άδεια επαγγελματία δύτη και άδεια χειριστή VHF, η οποία του επιτρέπει να χρησιμοποιεί ασύρματο πλοίου πολύ υψηλής συχνότητας. Επίσης, ολοκλήρωσε μαθήματα σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, τον τουρισμό και τις πωλήσεις.

Ταυτόχρονα, εργάστηκε πολλά χρόνια ως skipper σε διάφορα σκάφη, γεγονός που αποδείχθηκε στρατηγική κίνηση, καθώς τον εφοδίασε με γνώσεις σχετικά με τον κόσμο του θαλάσσιου τουρισμού και εξαιρετική κατανόηση των προτιμήσεων των πελατών όσον αφορά το φαγητό και τα σκάφη, καθώς και την κουλτούρα τους.

Αφού απέκτησε ολοκληρωμένη εμπειρία, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο να παραιτηθεί από την εργασία του και να αρχίσει τη δική του εταιρεία. Οι επιχειρήσεις yachting απαιτούν υψηλές επενδύσεις, οπότε το πρώτο σημαντικό ορόσημο ήταν η αγορά ενός γιοτ προσαρμοσμένου στις προτιμήσεις των πιθανών πελατών.

«Όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας με βοήθησαν να κατανοήσω τι ακριβώς θέλουν και χρειάζονται οι πελάτες. Δεν φοβάμαι να παίρνω ρίσκα, καθώς γνωρίζω ότι δεν θα έρθει ποτέ η κατάλληλη στιγμή αν δεν το πάρω απόφαση. Γι’ αυτό εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου. Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και επένδυσα τις οικονομίες μου σε ένα γιοτ και κάπως έτσι γεννήθηκε η Endless Blue Cruises».

Οι καρποί της επιμονής και της αφοσίωσης

Η ικανοποίηση των πελατών είναι η κινητήρια δύναμη

Όπως είναι φυσικό, ο δρόμος προς την επιτυχία έχει τις προκλήσεις του. Το να αρχίζεις από το μηδέν σε ένα νησί στο οποίο δεν έχεις γνωριμίες, διασυνδέσεις ή εξωτερική υποστήριξη μπορεί να φαίνεται αποθαρρυντικό, ειδικά σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο όπως αυτός του yachting. Και δεδομένου ότι ο κλάδος είναι γνωστός για τα υψηλά έξοδα συντήρησης και το μεγάλο κόστος, είναι ζωτικής σημασίας να ξεχωρίσει η εταιρεία σου και να εξασφαλίσεις πελάτες από την αρχή.

«Θέλω οι πελάτες μου να νιώθουν άνετα και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή στο σκάφος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον έχω αναλάβει όλη τη διαχείριση, από το να είμαι καπετάνιος σε όλες τις κρουαζιέρες μέχρι το μαγείρεμα και τη συντήρηση του σκάφους. Πρόσφατα, προστέθηκαν στο δυναμικό οι δύο κόρες μου, καθιστώντας έτσι την επιχείρηση οικογενειακή. Είδα πώς αυτό συνέβαλε σε μια ακόμα πιο ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους πελάτες μας».

Πέρα από το θερμό καλωσόρισμα στο πλοίο, οι κρουαζιέρες που προσφέρουμε είναι προσαρμοσμένες ώστε να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες κάθε πελάτη. Η Endless Blue Cruises παρέχει ημερήσιες κρουαζιέρες, εξερευνώντας τους πιο δημοφιλείς όρμους στη Ρόδο ή σε κοντινά νησιά, όπως η Λίνδος, η Σύμη, το Σεσκλί, η Χάλκη και η Αλιμιά. Εάν ο πελάτης έχει μια ειδική περίσταση, ο Γιώργος θα εξατομικεύσει όλο το ταξίδι, όπως τους προορισμούς, τη μουσική, τα ποτά και τις επιλογές φαγητού. Επίσης, παρέχεται υπηρεσία φωτογράφισης, μαζί με βίντεο από drone, για να απαθανατιστεί κάθε στιγμή.

Για όσους δεν έχουν να γιορτάσουν κάποια ειδική περίσταση, η Endless Blue Cruises προσφέρει πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως καταδύσεις και κρουαζιέρες ψαρέματος. Το σύνολο του εξοπλισμού παρέχεται επί του σκάφους, ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να ανησυχούν για την αγορά ή την ενοικίασή του. Τέλος, για άτομα που αναζητούν μια γοητευτική απόδραση ή μια μεγαλύτερης διάρκειας ιδιωτική εμπειρία, η εταιρεία παρέχει ρομαντικές κρουαζιέρες και εβδομαδιαίες ιδιωτικές ναυλώσεις.

Προσφέροντας ποικίλες υπηρεσίες, ο Γιώργος εξασφαλίζει την αφοσίωση των πελατών του, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα συνεπή επιχειρηματική ροή και μια ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ. Οι ικανοποιημένοι πελάτες γίνονται οι διαφημιστές του, επεκτείνοντας το πελατολόγιό του μέσα από τις θετικές τους συστάσεις από στόμα σε στόμα ή διαδικτυακά. Στον απρόβλεπτο κλάδο του yachting, που αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η εποχικότητα και οι οικονομικές μεταβολές, μια πιστή βάση πελατών παρέχει την απαιτούμενη σταθερότητα. Επιπλέον, η εξατομικευμένη προσέγγιση στην παροχή υπηρεσιών βοηθά την εταιρεία να προσαρμόζεται γρήγορα στις τάσεις της αγοράς, εξασφαλίζοντας ένα διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αποτελεσματικές διαδικασίες κρατήσεων και πληρωμών μέσω καινοτομιών

Για μία επιχείρηση η οποία εστιάζει κυρίως σε τουρίστες, η παρουσία στο διαδίκτυο και η ευκολότερη πραγματοποίηση διαδικτυακών πληρωμών είναι πραγματικά καίριας σημασίας. Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό, ο Γιώργος αναζήτησε ενεργά συνεργασίες με σκοπό τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών, με αποτέλεσμα τη συνεργασία με τη myPOS.

Δημιούργησε τον ιστότοπό του εντελώς δωρεάν, χάρη στο myPOS Online, παρέχοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να εξερευνά τις προσφορές της εταιρείας και να κλείνει εκ των προτέρων την κρουαζιέρα του ενώ σχεδιάζει το ταξίδι του στην Ελλάδα. Ο Γιώργος εξόπλισε επίσης την Endless Blue Cruises με μηχανήματα καρτών, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσει ούτε έναν πελάτη.

«Αρχικά, επένδυσα στο τερματικό myPOS Go και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά. Οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να πληρώνουν με κάρτα επειδή αποφεύγουν να κουβαλούν μετρητά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Όταν είδα τα αποτελέσματα, εξόπλισα την επιχείρησή μου με την πιο πρόσφατη έκδοση της συσκευής, το myPOS Go 2»

Αποτελεσματικές διαδικασίες κρατήσεων και πληρωμών μέσω καινοτομιών

Ο Γιώργος εκμεταλλεύτηκε μια άλλη λύση πληρωμής η οποία, όπως αναφέρει, του αρέσει περισσότερο:

«Η λειτουργία Αίτημα πληρωμής έχει γίνει η αγαπημένη μου. Απλώς στέλνω τον σύνδεσμο πληρωμής στους πελάτες μου μέσω συνομιλίας, με πληρώνουν και με αυτόν τον τρόπο η κατάθεση της προκαταβολής για την κρουαζιέρα γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Έτσι, οι πελάτες μου μπορούν να εξασφαλίσουν τις κρατήσεις τους και εγώ δεν χρειάζεται να ανησυχώ μήπως δεν εμφανιστούν. Όλα κυλούν ομαλά και γρήγορα, και το καλύτερο είναι πως έχω άμεσα διαθέσιμα τα χρήματά μου».

Το ταξίδι της Endless Blue Cruises αποτελεί περίτρανο παράδειγμα επιτυχίας που έχει χτιστεί με βάση το πάθος, την ανάληψη ρίσκων και την ακλόνητη προσήλωση στην ικανοποίηση των πελατών. Σε έναν κόσμο όπου η επιχειρηματικότητα μπορεί να φαίνεται τρομακτική, η ιστορία αυτή χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η επιτυχία είναι εφικτή μέσω της αφοσίωσης και της προσήλωσης στον πελάτη. Εάν αποτελείτε επίδοξο επιχειρηματία στον κλάδο της κρουαζιέρας ή ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης, το μήνυμα είναι σαφές: Κυνηγήστε τις προκλήσεις, κατανοήστε τους πελάτες σας και αφήστε το πάθος να σας καθοδηγήσει.

Σχετικές αναρτήσεις

2-3